Поліція розкрила деталі зухвалого нападу на ломбард у Києві (фото, відео)

1534156477-9949

Розбійний напад на ломбард у Києві, під час якого загинув охоронець закладу, був ретельно підготовлений.

Такий висновок зробили правоохоронці після проведення першочергових слідчих дій, інформує відділ комунікації поліції Києва.

«Нападники поводилися зухвало, і, на жаль, внаслідок цього нападу загинув охоронець. Проаналізувавши всю зібрану інформацію, можемо говорити про те, що розбійники чітко спланували розбій на магазин: вони вибрали зручний час, коли у місті не буде заторів, прорахували шляхи відходу і місце відстою машини. Навіть той факт, що спалили автомобіль, який використовували під час нападу, говорить про те, що вони намагалися знищити речові докази: саме у салоні виявили зброю, яку вони, ймовірно, застосували під час розбою», - повідомив тимчасовий виконувач обов’язків начальника ГУ Національної поліції у місті Києві Віктор Нечитайло.

Він також наголосив, що нападники – не українці, бо між собою вони спілкувалися іноземною мовою, а до охоронця і продавця один із них звертався російською.

На думку правоохоронців, поведінка нападників дає підстави вважати, що вони попередньо робили розвідку місць вчинення злочину і знищення автомобіля, адже коли рухалися територією гаражного кооперативу, прикривали обличчя, аби їх не зафіксували камери відеонагляду.

«Зі слів свідків, на вчинення злочину у них пішло кілька хвилин. При цьому вони добре орієнтувалися в магазині: про це свідчить те, що забрали нападники в основному ювелірні прикраси із коштовним камінням. Остаточна сума завданого збитку буде встановлена після проведення інвентаризації», - зазначив Нечитайло.

За його словами, на розшук нападників орієнтований весь особовий склад столичної поліції.

«Ми будемо вдячні за будь-яку інформацію про цей злочин. Тож, якщо ви її маєте, просимо телефонувати на 102. За вбивство охоронця і напад на ювелірний магазин зловмисникам загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення», - резюмував Нечитайло.

Як повідомлялося, 12 серпня о 20 годині на вулиці Данила Щербаківського у Києві троє чоловіків у масках увірвалися у приміщення магазину-ломбарду, кілька разів вистрелили в охоронця, забрали ювелірні прикраси та втекли на темно-синьому Peugeot. Охоронець помер від поранень.

Згодом правоохоронці виявили спалений Peugeot на території гаражного кооперативу на вулиці Нечуя-Левицького.

Зранку 13 серпня правоохоронці вилучили відео з камер спостереження, встановлених у приміщенні та біля входу у магазин.

Поліція Києва відкрила два кримінальні провадження за фактом розбійного нападу на ломбард, під час якого загинув охоронець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: