Лікарку, що відмовлялася лікувати бійця АТО, вдруге звільнили з Інституту раку

im578x383-medreforma
Фото умовне

Лише вчора лікарку Губареву поновили на посаді, а вже за кілька годин після розголосу - знову звільнили.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Фейсбук.

Міністерка подякувала громадськості та медіа за увагу до ситуації та додала, що лікарку Губареву звільнено вдруге.

«Отримала офіційне роз’яснення від Інституту раку. Одразу після викриття інциденту Губаревої з ветераном, її звільнили з обох посад, які вона на той час займала - лікаря та наукового співробітника, - написала Уляна Супрун. - Але з 17.07.2018 року по 31.08.2018 року її було поновлено на науковій посаді, щоб дати змогу завершити наукову діяльність. Сьогодні з нею розірвали цей контракт достроково».

Супрун додала, що обурена тим, що лікарку намагалися повернути на роботу «сподіваючись, що ніхто не помітить». «Крім того, з 2008 року Губарева була членом незалежної локальної етичної комісії інституту, де і залишилася навіть після звільнення з посади лікаря. При тому, що звільнено її було якраз за неетичну поведінку! - заявила Супрун. - Така кадрова політика керівництва закладу неприпустима. З боку Міністерство охорони здоров'я України буде вжито відповідних заходів».

Нагадаємо, що в червні розгорівся скандал через те, що ветерана АТО на Донбасі Віталія Драгана, у якого виявили захворювання на рак, відмовилися забезпечити пільговим лікуванням в Національному інституті раку. Чоловік потрапив до Анни Губарєвої, і та заявила, що він вбивав братський народ та відмовила у пільговому лікуванні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: