У Броварах виявили заклад, де утримували людей проти їхньої волі

39132697_2090445031028235_1143948020845379584_n

У приватному будинку в Броварах утримують людей проти їхньої волі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

«Представники Секретаріату негайно виїхали на місце і з'ясували, що це приватний реабілітаційний центр «За життя». За словами директора, тут перебуває 21 дієздатна особа з нарко- та алко- залежністю та з розладами психіки», – написала омбудсмен.

Вона зазначила, що від час конфіденційного спілкування 12-ро з них повідомили про бажання залишити заклад.

«Також вони розповіли, що потрапили до «центру» проти волі, більшість з них була поміщена сюди за ініціативою родичів. Втім немає жодних рішень судових органів, медичних закладів і згоди самих осіб на утримання їх тут. Також пацієнти закладу повідомили про вживання ними невідомих медичних препаратів, які пригнічують їх волю», – додала Людмила Денісова.

За її словами, під час моніторингового візиту виявлено 80-річну жінку, яка не є хворою, і двох неповнолітніх 14-річних дівчат, які перебувають тут разом з дорослими за згодою своїх батьків.

«Про результати моніторингового візиту повідомили поліцію міста Броварів та місцеву прокуратур. Наразі йдуть слідчі дії, відкрито провадження за статтею 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі)», – резюмувала повноважена з прав людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: