У двох областях знайшли порушень на більш як 150 мільйонів гривень

145719

При цьому, станом на травень 2018 року місцеві бюджети не освоїли 21 та 41 мільйони бюджетних коштів. 

На Кіровоградщині та в Чернівецькій області зафіксували неефективне використання понад 150 млн грн бюджетних коштів. Про таке інформує прес-служба Рахункової палати.

Як стало відомо, йдеться про кошти, виділені впродовж 2015-2017 років.

«У цілому в перевірених областях допущено неефективне управління більш ніж 152 млн грн (62% асигнувань), у тому числі виявлено нерезультативне витрачання 45 млн грн та використання 4 млн грн із порушенням законодавства», – констатують у Рахунковій палаті.

Крім того, станом на травень 2018 року, місцеві бюджети не освоїли 21 мільйон гривень (Кіровоградська область), 41 мільйон гривень (Чернівецька обл.). Ці бюджетні кошти надійшли до регіонів протягом останніх трьох років.

Також Рахункова палата перевірила ефективність використання додаткових обсягів освітньої субвенції в цих регіонах. Часткове покращення інспектори таки зафіксували: придбано шкільні автобуси, підручники, облаштовано комп'ютерні класи.

Водночас у відомстві зазначили, що управління цими коштами вийшло несистемним і малоефективним.

«Близько двох років тривали затримки з розподілом ресурсу облдержадміністраціями та обласними радами між місцевими бюджетами нижчого рівня, що зумовлено окремими прогалинами в нормативно-правовому забезпеченні та несвоєчасним прийняттям управлінських рішень на місцях», – зазначають у Рахунковій палаті.

Як пояснили фахівці, Кіровоградська та Чернівецька ОДА не змогли виконати розпорядження Кабміну щодо придбання шкільних автобусів. Натомість кошти на це спрямували місцевим бюджетам нижчого рівня, які з певних причин так і не змогли їх повністю освоїти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: