В Україні вирощуватимуть перлини

mykhailo-klapkiv-01-perlyna

На базі Херсонського державного аграрного університету запустять проект з вирощування перлин. Це перший подібний проект в Україні.

На базі Херсонського державного аграрного університету запустять проект з вирощування перлин. Це перший подібний проект в Україні, передає 24ks.news.

Зазначається, що технологію запозичили в Китаї, де цим промислом займаються ще з XIII століття. Проект планують реалізувати восени, а поки хочуть провести пробні досліди.

Реалізовувати проект буде Віталій Оліфірєнко. Він є керівником екологічного департаменту Китайсько-українського науково-дослідного інституту наук про життя.

Віталій вже займався кількома проектами з вдосконалення перловиці.

«У нас є невеликі дослідні навчальні установки замкнутої системи водопостачання, у яких ми будемо пробувати це робити. Але не з китайськими перлинними устрицями, а з нашими перловицями», – розповідає він.

Технологія вирощування перлин зазвичай полягає в тому, що до раковини молюска вводять сторонній предмет – шматочок кістки, глини, дерева тощо. Потім її повертають у водойму і чекають, доки чужорідне тіло обросте перламутром.

У природному середовищі перлини трапляються досить рідко – 1 на 100 молюсків. Для утворення дорогоцінного каменю потрібно 3-5 років.

В університеті готуються запускати пробні досліди.

Раніше університет успішно реалізував проект з вирощування австралійських раків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: