Фотозона, етно-алея та концерт: стала відомою програма святкування Дня Незалежності у Львові (фото)

IMG_8300

Про програму святкування Дня Прапора й Дня Незалежності сьогодні журналістам повідомили у ЛОДА.

23 серпня о 9 годині буде урочисте підняття прапора, розповіла директорка департаменту внутрішньої політики ЛОДА Ольга Березюк, - передає кореспондент Дивись.info. У Львові до такої події запросили юну чемпіонку з гімнастики Христину Пограничну. «На 23 серпня будівля Львівської ОДА буде прикрашена великими синьо-жовтими прапорами довжиною в 11 метрів», - додала Ольга Березюк.

За словами Ольги Березюк, 24 серпня день почнеться із молитви в усіх церквах за долю України, а о 12 годині біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбудуться офіційні святкування. Там же відбудеться традиційне віче.

Крім цього у Львові планують встановити спеціальні фоторамки, з якими можна буде фотографуватися. Планують також створити велику тематичну фотозону, ідеєю якої буде «Історія сили й перемоги».

Культурна діячка Мирослава Туркало додає, що програма святкування передбачена не лише у самому Львові, а й по області. «У час, коли зараз ми утверджуємо свої кордони на сході України, кожен на своєму місці має робити свою справу і будувати успішну, перспективну країну, - говорить Мирослава Туркало. – Всі міста області будуть заповнені різноманітними заходами, детальну програму розмістимо сьогодні на сайті ЛОДА. Але кульмінаційні події будуть у Львові. Протягом цілого дня на центральній площі Львова від пам’ятника Шевченку до оперного театру плануємо створити етно-алею «Унікальна Львівщина». Не кожен з нас знає про унікальні родзинки того чи іншого району. І в нас буде понад 20 локацій, де протягом дня можна буде попробувати себе у майстер-класах, провести цікаво святковий день із сім’єю».

У ЛОДА додають, що основна подія дня має відбутися ввечері. «Намагаємося змінювати формат, цього року це рок-формат під назвою «Історія сили та перемоги», хочемо згадати тисячолітню історію нашої країни від часів Київської Русі до сьогодення. Ми запросили гурти «Гайдамаки», «От вінта», чекайте ще інших повідомлень про гурти», - додала Мирослава Туркало.

Концерт розпочнеться о 19.30 на площі перед оперним театром.

О 21.30 навпроти ЛОДА, у парку На Валах, відбудеться показ фільму «Кіборги» просто неба.

«Українці завжди гордилися своїми героями – трьохсотлітньої давності, столітньої давності. Зараз у зв’язку з війною із Росією маємо новітніх героїв України, людей, які не шкодуючи свого життя, захищають нашу державу на сході. І популяризація йшла різними шляхами, наприклад, за рахунок поштівок, - розповів Роман Метельський. – Ми вирішили продовжити цю традицію і 26 серпня о 16.00 на території музею Михайла Грушевського буде презентовані  перші 16 поштівок із серії «Сучасні українські герої». Прототипами для цих фотографій стали хлопці і дівчата, які воюють зараз на сході України. Поряд з тим відбудеться концерт Софії Федини, знаної волонтерки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: