Громад долучають до контролю за лісовим господарством Львівщини

IMG_5045

Команда лісових експертів і юристів WWF разом із львівськими лісівниками розробили проект «Положення про інформування громадськості». Цей документ має на меті допомогти налагодити комунікацію між лісівниками і громадами. 

Про це йдеться на сайті WWF в Україні.

Лісокористувачі публікують у відкритому доступі вичерпну інформацію про усі вирубки та інші заходи, надсилають її місцевим громадам. Матеріали містять перелік ділянок із зазначенням кварталу, виділу, географічних координат, площі, виду лісогосподарських заходів і запланованих рубок, об’єм деревини, що планується для заготівлі на кожній із ділянок. Усі заплановані вирубки нанесено на інтерактивну карту. Її ми розробили спеціально для цих цілей.

«Це пілотний проект. Якщо інструмент запрацює так, як задумувалося, будемо пропонувати його до  впровадження на території Львівської області, де уже діє рішення обласної ради щодо посилення контролю громадськості за лісами. Цей порядок залучення громади до рішень у веденні лісового господарства базується на досвіді Лісової служби США. Такий досвід може бути також впроваджений у Карпатському регіоні, а також на території всієї України» — зазначив Дмитро Карабчук, координатор проекту WWF в Україні  “Лісова варта”.

Громадськість впродовж 30 днів може подавати усі свої аргументовані зауваження, пропозиції чи застереження у лісгосп. Після цього, лісгосп має 10 днів, щоб врахувати усі побажання і письмово аргументувати у разі відмови.

Положення вже діє на території Львівського лісгоспу, а саме у Ясниській сільраді, в яку входять п’ять сіл — Буда, Діброва, Задебрі, Лісопотік і Озерське. До 1 серпня мешканці цих сіл, а також зацікавлена громадськість можуть ще подати свої пропозиції”. Усі матеріали розгляду пропозицій будуть опубліковані до 10 серпня.

З 1-го серпня 2018 року розпочато інформування громадськості щодо рубок на території НПП “Сколівські Бескиди”. Зокрема, лісогосподарські заходи передбачаються на території Гребенівської, Довжанської Гірської, Завадківської, Кам’янецької, Коростівської, Корчинської, Крушельницької, Новокропивницької, Орівської, Підгородецької, Рибницької, Риківської, Росохацької, Ямельницької сільських рад і Сколівської міської ради.

Початок інформування — 1 серпня, пропозиції приймаються до 1 вересня 2018 року.

Розгляд, врахування пропозицій і надання відповідей — до 10 вересня 2018 року.

Інтерактивну карту, що містить інформацію про розташування ділянок, види лісогосподарських заходів, відповідальних осіб тощо, можна знайти за посиланням http://nppsbeskidi.gostynets.org.ua/.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: