Садовий розповів, скільки зараз Львів платить за вивіз сміття на полігони

IMG_7642

Мер Львова Андрій Садовий розповів, скільки після «сміттєвої кризи» платить очолюване ним місто за вивезення побутових відходів на спеціальні полігони.

Про це інформує Новое Время.

«Частину вивозять на полігон у Львівській області, частину на полігони в інших областях. Ми платимо за те, щоб Львів був у безпеці, 1 млн грн в день. Це такий відкуп, знаєте, коли татари підходили, вони хотіли відкуп? Ось зараз ми такий відкуп платимо обласній державній адміністрації - 300 млн грн на рік, більшу частину цих коштів вони витрачають на свої потреби», - зазначив Садовий.

Нагадаємо, колапс системи утилізації сміття у Львові стався після пожежі на звалищі в селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області. 30 травня 2016 року, приблизно о 15:30, на звалищі сталося обвалення сміття. Під завалами загинули троє пожежників і один комунальник.

Пізніше влада Львова була змушена вивозити сміття на полігони в інших областях України, що викликало опір як з боку місцевої влади, так і на державному рівні.

У липні 2018 року стало відомо, що дванадцять компаній з 11 країн світу подали документи на участь в тендері на будівництво заводу по механіко-біологічній переробці твердих побутових відходів у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: