У Кремлі відмовили матері Сенцова в помилуванні сина

1533826717-2250

У Кремлі відповіли на прохання матері Сенцова про помилування сина. У листі пояснили, що для того, аби розпочати процедуру помилування українського політв'язня Олега Сенцова, він сам має звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням, - повідомляє "Громадське".

В Адміністрації Путіна заявили, що прохання матері Олега Людмили Сенцової переслали до т.в.о. губернатора Ямало-Ненецького округу для його попереднього розгляду.

«Разом з тим пояснюємо, що відповідно до Положення про порядок розгляду клопотань про помилування в Російській Федерації, … процедура помилування починається з особистого клопотання засудженого про помилування, в якій він звертається до президента РФ у письмовій формі через адміністрацію виправної установи, де він відбуває покарання», - йдеться у відповіді.

У Кремлі також зазначили, що остаточне рішення про помилування ухвалює президент Росії. Сестра Сенцова Наталія Каплан заявила, що ця відповідь свідчить, що Олега звільняти не збираються.

«Олег однозначно не буде писати прохання про помилування. Можу сказати, що така відповідь свідчить про те, що Олега відпускати не збираються», - сказала Каплан. Вона нагадала, що в АП Сенцова досі називають громадянином Росії і "дали зрозуміти, що прохання матері (про помилування – ред.) не спрацювало".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: