У львівському пеританальному центрі почали видавати свідоцтва про народження (фото)

DSC08374

Сьогодні батьки шістьох новонароджених отримали свідоцтва у Львівському перинатальному центрі.

Там почав діяти пілотний проект Міністерства юстиції України з вручення свідоцтв про народження у пологовому будинку.

«Процедура спрощена в частині переліку документів та локації. Потрібне лише бажання батьків.  Якщо вони визначалися із іменем і готові подавати документи, то можуть скористатися цим сервісом, якщо ні – зробити це пізніше у відділенні, але наші працівники є в усіх пологових будинках області», - каже начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Тарас Грень.

«На цьому ж поверсі отримав медичну довідку про народження дитини, інші документи уже мав. Заповнення заяви мені зайняло хвилин 10 і завтра я отримаю свідоцтво. Це максимально просто і доступно, бо нікуди не треба ходити», - каже один з батьків.

«Щоб зареєструвати народження дитини в пологовому будинку батькам треба подати свої паспорти, свідоцтво про шлюб та медичну довідку про народження дитини. Процедура максимально спрощена -  подати документи і наступного дня отримати свідоцтво. Батькам не потрібно ходити у відділи реєстрації, витрачати час. І у цьому пологовому будинку ми сьогодні починаємо видавати свідоцтва, бо він був на ремонті. А на Львівщині такою послугою охоплені всі пологові будинки», -  каже начальниця відділу державної реєстрації актів цивільного стану управління державної реєстрації ГТУЮ у Львівській області Ірина Олива.

Водночас, не всі породіллі можуть отримати свідоцтво у пологовому. «Ми не можемо наприклад зареєструвати, коли народжують сурогатні матері, там потрібний більший перелік документів, це складна процедура і вона буде здійснюватися у відділах», - пояснює Ірина  Олива.

З вересня 2015 року, відколи проект почав діяти на Львівщині, в пологових будинках області видали вже 17 200 свідоцтв про народження, у Львові – близько 5 тисяч.  Документи приймають з вівторка по п’ятницю,  з 14.30 до 16.00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: