Порошенко просить Меркель обговорити з Путіним звільнення Сенцова

2184601

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Президент закликав канцлерку обговорити звільнення політв'язня Олега Сенцова під час зустрічі з главою РФ Путіним, яка відбудеться 18 серпня. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначається, що лідери скоординували позиції напередодні зустрічі Меркель з президентом РФ Путіним.

«Особливу увагу Петро Порошенко приділив питанню звільнення українських заручників та політв’язнів, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях та в Росії, зокрема необхідності негайного звільнення українського режисера Олега Сенцова», — йдеться у повідомленні.

Олег Сенцов голодує у російській колонії вже 95 день.

Президент та канцлер ФРН також обговорили безпекові виклики, пов’язані з будівництвом газопроводу «Північний потік-2».

Крім того, Порошенко та Меркель обговорили ситуацію на Донбасі та подальші зусилля, в тому числі миротворчі, для забезпечення прогресу у мирному врегулюванні.

Нагадаємо, уряд Німеччини раніше оголосив, що на 18 серпня заплановано візит до Німеччини президента РФ Володимира Путіна, під час якого він зустрінеться з канцлером Ангелою Меркель.

Востаннє Путін та Меркель зустрічались у травні цього року: на спільній зустрічі лідери обговорили транзит газу через Україну після запуску «Північного потоку-2».

Політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування. Сенцов вимагає звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: