Як Львів «тероризували» повідомленнями про замінування 2018 року (інфографіка)

grafyka

За 7 місяців цього року у Львові отримали 278 повідомлень про замінування об’єктів.

Про це йдеться у відповіді ГУ Нацполіції у Львівській області на запит журналістів Дивись.info.

При цьому, у деякі з днів повідомлення надходили масово, а список адрес, щодо яких повідомлялося про замінування налічує лише близько двох десятків об'єктів. Жодне із таких повідомлень не підтвердилося.

За словами правоохоронців, за цими повідомленнями було порушено 19 кримінальних проваджень і лише 4 з них наразі вже скеровано до суду.

Аби зрозуміти динаміку «замінувань» у Львові пропонуємо подивитися інфографіку. Перша картинка відображає найбільш популярні об’єкти, щодо яких надходило найбільше повідомлень. На Промисловій,52 розташований офісний центр, і щодо нього повідомлення протягом січня-липня цього року приходили 34 рази. Трохи відстав від нього бізнес-центр на Хмельницького, 176 – його «заміновували» 32 рази.

На другій картинці відображені дати із найбільшою активністю. Так, наприклад, найбільш активним виявився червень. 6 червня надійшло 45 повідомлень, 11 червня – 46, а 21-го – 23 повідомлення про замінування об’єктів у Львові.

«По 4 провадженнях були встановлені 3 особи, які подавали неправдиві відомості про замінування об’єктів. Досудове розслідування по вказаних 4 провадженнях завершене, матеріали передані до суду. На стадії досудового слідства відносно двох осіб обирався запобіжний захід у вигляді передання на піклування опікунам, близьким родичам чи членам сім’ї з обов’язковим лікарським наглядом, а до двох інших - домашній арешт», - пояснили у поліції.

Зокрема, за словами прес-служби обласної поліції, встановлено, що частина з усіх 278 повідомлень надходила із території Російської Федерації, тож про це повідомили і Службу безпеки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: