Біля Львова відбудуться всеукраїнські змагання з драгонботу

У селі Наварія, що у Пустомитівському районі, на вихідних відбудуться змагання з драгонботу в рамках Кубка України (200 м та 500 м) та Кубка Львова (2000 м.) у змішаному (чоловіки та жінки) та відкритому (чоловіки) класах.

Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської міської ради.

«На перших змаганнях два роки тому виступили 10 команд, цьогоріч очікуємо приблизно на 15 колективів. Завжди ставимо перед собою одну ціль – перемогти. Ці змагання – завершальний акорд клубних змагань у сезоні, кульмінацією якого був клубний чемпіонат світу в Угорщині. Він, до слова, став наймасовішим в історії – участь у ньому взяли більше 6500 учасників. Що цікаво, для спортсменів збірної України змагання Кубка України та Кубка Львова стануть лише одним з етапів підготовки до чемпіонату Європи, який наступного тижня стартує в Німеччині (Брандербург), а також до чемпіонату світу в США (Атланта), який з відбудеться з 12 по 16 вересня. Змагання Кубка України та Кубка Львова будуть також одним з етапів відбору у національну збірну України», – розповів Андрій Маслюк, капітан спортивного клубу «Отаман».

Додамо, що драгонбот – велике 20-місне каное, з головою та хвостом дракона. Попереду сидить барабанщик, який б’є у великий барабан, задаючи ритм веслярам. Двадцять веслярів сидять по десять з кожного боку. На кормі перебуває керманич. Офіційні змагання проводяться тільки на 10-місних і 20-місних човнах на дистанціях 200, 250, 500, 1000 і 2000 метрів у чоловічому, жіночому і змішаному класах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: