Стало відомо, скільки коштували нові шкільні автобуси для Львівщини (фото)

unnamed (9)

Про це розповіла у Львові міністерка освіти та науки України Лілія Гриневич.

«Була виділена загальна державна програма в обсязі 200 мільйонів гривень, - розповіла Лілія Гриневич. - Вона потребувала співфінансування на засадах 70% на 30%. У Львівській області це питання вирішили так, що профінансували майже 50% ще додатково до цієї програми. Це свідчить про відповідальність і розуміння того, що шкільний автобус – це шлях дитини до якіснішої освіти».

За словами міністерки, загальна сума закупівлі склала майже 64 мільйони, з яких половина – держбюджет, а друга половина – кошти громад. Вона додала, що на Львівщині створено 50 опорних шкіл, тож автобуси необхідні для того, аби діти могли комфортно добиратися на навчання й мати рівні умови для освіти незалежно від того, де вони народилися.

«Діти старшої школи повинні здобувати освіту в хороших кабінетах, з кваліфікованими вчителями й мати рівні можливості незалежно від того, де вони народилися. Є цікава тенденція, що коли ми подивилися на результати ЗНО, то діти з сільської місцевості саме у Львівській області показують найкращі результати серед інших областей. Це говорить про те, що тут дбають про освіту», - додала Гриневич.

За словами Олега Синютки, голови ЛОДА, на Львівщині вже працює кілька сотень шкільних автобусів: «Ці автобуси - аргумент для створення оптимальної мережі освітніх установ на території Львівщини».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: