У Львові поекспериментують з будівництвом доріг

dsc9878-bdd9d31135deed0627673e0e24c170b7

Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про використання сучасних технологій при будівництві доріг.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Згідно з рішенням, під час замовлення проектно-кошторисної документації будівництва та реконструкції доріг передбачатиметься використання сучасних світових технологій, які збільшують гарантійний термін та здешевлюють будівництво.

«Наприклад, вартість дороги становить 70 млн грн, гарантія два роки. Це означає, що на один рік 35 млн грн. Можливо, прийде інша фірма, яка запропонує зробити за 100 млн грн, але дасть гарантію десять років. Тоді ми отримаємо фактично 10 млн грн на рік. Таким показником користується весь світ. Іде мова про те, щоб ми врешті отримали якісніший і дешевший продукт. Яка це буде технологія – це буде питання дослідження», – заявив під час обговорення питання заступник міського голови Львова Геннадій Васьків.

Одна з технологій, яку спробують застосувати у Львові  - екополімери.

«Дорожній одяг містить ґрунт, потім пісок, геотекстильне полотно, щебінь та три шари асфальту. При застосуванні екополімерів можна буде відмовитися від піску, геотекстилю, щебню і нижнього шару асфальту», – пояснив директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід.

Виконком також затвердив пеерелік об’єктів під час ремонту яких використовуватимуться нові технології. Йдеться про будівництво дороги від вул. Пластової до вул. Творчої, проектованої вулиці від вул. Суботівської до мікрорайону Рясне, велодоріжки до Винників, під’їзних шляхів до сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, капітального ремонту вул. Орлика та дамби Пелчинського ставу на вул. Вітовського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: