Знати державну мову - обов'язок кожного свідомого громадянина, - Марина Порошенко (фото)

IMG_8481

Сьогодні Марина Порошенко приїхала на Львівщину з робочим візитом.

Вона вже відкрила міжнародну освітянську конференцію у Львівській політехніці. Це - перший світовий форум українознавчих суботніх та недільних шкіл, - передає кореспондент Дивись.info. Після цього перша леді має вирушити у Городок.

«Учасники форуму приїхали сюди з 36 країн, - розповіла на відкритті Марина Порошенко. - Хочу вас привітати, що питання збереження національної ідентичності українців за кордоном обговорюється на такому представницькому рівні. І дуже символічно, що цей форум проходить напередодні нашого головного національного свята - Дня Незалежності України. Наша сьогоднішня зустріч проходить на виконання указу Президента України про невідкладність заходів щодо зміцнення державного статусу української мови, адже сьогодні це питання національного значення, бо мова - це символ держави. Ми з повагою ставимося до права людини вивчати та використовувати різні мови, але знати державну мову - обов'язок кожного свідомого громадянина. Так, наші військові можуть говорити багатьма мовами, румунською, угорською, молдовською, болгарською, польською або російською. Але всі вони захищають Україну, в якій державна мова - українська».

Як повідомляють у прес-службі ЛОДА, Львівська область долучилася до національного проекту Фонду Порошенка з розвитку інклюзивної освіти. У рамках візиту на Львівщину Марина Порошенко та голова Львівської ОДА Олег Синютка мають підписати Меморандум про долучення області до національного проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

 

За словами дружини президента, на сьогодні в області функціонує 155 інклюзивних загальноосвітніх навчальних закладів, у яких навчається 358 дітей з особливостями психофізичного розвитку. У цілому кількість дітей з особливими освітніми потребами в регіоні складає майже 40 тисяч осіб. Із метою створення доступних та якісних умов для навчання дітей Львівської області Марина Порошенко передасть Олегу Синютці проекти Медіатеки та Ресурсної кімнати. ​

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: