Коли розпочалася Революція Гідності, почалося преображення українського народу, - отець Ігор Бойко

foto-jablochnyj-spas-2017_rect_343eb440b488240d9112539b84f335c7

Коли почалася Революція Гідності, з цього моменту почалося преображення українського народу. Нам було добре, коли ми всі стояли на Майдані бо, люди були об'єднані спільною молитвою навколо правди, добра, милосердя, любові, прагненням допомогти одне одному. Це преображення українського народу триває до сьогоднішнього часу.

Таку думку висловив у контексті сьогоднішнього свята Преображення Господнього український священик, ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ Ігор Бойко, пише ІА Дивись.info

«Сьогоднішнє свято нам нагадує про те, як Христос зі своїми учнями знаходився на горі Фавор і показав себе їм у повній своїй славі. Коли вони побачили Христа преображенного, то впали на землю перед ним, здивування з'явилося у їхньому серці. Після цього моменту у них з'явилася одна думка: Господи, добре нам тут бути, давай зробимо три намети і залишимося тут назавжди з тобою. Для нас, християн, це свято нам пригадує про те, що бути з Хрестом - це те, до чого ми повинні прагнути. Це прагнення, яке повинно бути у наших серцях», - пояснив отець Ігор Бойко.

Сьогодні також традиція святити первоплоди. Ми до храму приносимо яблука, груші, сливи, виноград, вінки. Є спеціальна молитва на посвячення цих плодів.

Священик нагадує, що людині Господь доручив управляти сотвореним світом. Відтак, отримуючи певні плоди своєї праці, вона приносить їх сьогодні до церкви для того, щоб їх благословити.

«Освячені плоди сьогодні споживаються, як плід людської праці. Найважливіше сьогодні прийти до церкви на молитву, посвятити плоди і перебувати у святковому настрої ввесь день», - зазначає священик Ігор Бойко.

Отець не радить виконувати тяжкої робооти, але наголошує, що найголовніше інше - нести радість преображення, яку отримуємо після молитви, у свої родини, ділитися з нею з усіма.

 

Нагадаємо, що Свято Преображення Господнього, або як ще називають його в народі Спаса - це одне із великих церковних празників. Господь Ісус Христос взяв із собою на гору Тавор трьох своїх учнів: Петра, Якова та Івана і переобразився перед ними. Що це значить, пояснює настоятель гарнізонного храму святих Петра і Павла Степан Сус.

«Ісус Христос перемінився перед своїми учнями, відкрив своє божество, дав їм змогу утвердитися у вірі та зрозуміти, що Він є Спаситель світу. Учні повернулись іншими з гори Тавор, це видіння та світло, яке вони побачили, їх утвердило у вірі. І хоча вони далі залишались слабкими людьми, здатними до помилок, вони розуміли, що Господь силою своєї ласки завжди готовий виправити життя людини. Свято Переображення Господнього-  це також застанова і для нашого життя. Бог відкриває себе дня нас як той, Хто нас любить, хоче, щоб ми були щасливими, мріє, щоб ми були успішними і не боялись довіряти Йому. Він має силу теж переображувати наше життя, допомагати нам виправляти наші помилки. Його благодать - це світло, що просвічує та зцілює ті моменти нашого життя, які ми самі сховали від себе, від власного досвіду. В цей святочний день ми також ммо змогу подякувати Богові за усі щедрі дари, які він посилає нам у житті. Знадати тих людей, які були чи є добрими до нас, подякувати їм за їхню щедрість. Тому то ми благословляємо плоди землі, овочі та фрукти, дякуючи Богові за дари, цінуючи те, що Він у своїй щедрості посилає нам щодня», - нагадує настоятель Степан Сус.

Багач Олександра

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: