На Львівщині судили лікаря-ортопеда за підробку документів

39234681_2184526668491015_802509648505602048_n

Стрийський міськрайонний суд Львівської області виніс рішення щодо лікаря-ортопеда, якого спіймали на підробці документів.

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Мова йде про уродженця с. Розсохи Старосамбірського району Львівської області, який працював лікарем ортопедом-травматологом відділення надання екстренної медичної допомоги Стрийської центральної районної лікарні. У 2016 році він надав невідкладну медичну допомогу кільком мешканцям, які після отримання допомоги, покинули приміщення Стрийської ЦРЛ. Проте лікар умисно вказав у протоколі проведення оперативного втручання № 72 (м), нібито вони перебували на стаціонарному лікуванні травматологічного відділення Стрийського ЦРЛ, зазначивши це в картках інших стаціонарних хворих Стрийської ЦРЛ.

Таким чином від підробив 36 протоколів. Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєному кримінальному правопорушенні визнав повністю. Також подав заяву про застосування до нього Закону «Про амністію» у зв'язку з тим, що має на утриманні малолітню дитину.

3 серпня 2018 року Стрийський міськрайонний суд Львівської області визнав лікаря винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 та ч. 3 ст. 358 КК України, та призначив покарання за ч. 2 ст. 358 КК України у виді обмеження волі на строк 3 роки. Проте звільнив від відбування покарання з випробовуванням на 1 рік. А на підставі п. «в» ст. 1 Закону України «Про амністію у 2016 році» й зовсім звільнив від відбування покарання. Лікар лише має сплатити в дохід держави судові витрати за проведення експертиз в сумі 6006 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: