Травма щелепи і обірвана губа: мережею гуляє відео, як чоловік познущався з кошеняти (фото, відео)

39467648_975180899334861_5136721997719404544_n

У мережі появилося відео, як чоловік познущався з бездомного кошеняти, жбурнувши ним через паркан. Відтак, у тварини травма нижньої щелепи і обірвана нижня губа. Інцидент був знятий на приховану камеру.

Відео у групі Тернопільські плітки поширив користувач Вася Чужкин. Повне відео можна переглянути тут.

 

У коментарях пишуть, що чоловік на відео -Петро Патрик. Користувачі кидають посилання на його сторінку. Також зазначають, що поліція відмовляється реагувати на злочин. Нагадаємо, що 4 серпня 2017 року в Україні набув чинності закон про посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

22 червня Верховна Рада прийняла закон №5119-1 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження гуманного ставлення до тварин).

Законом доповнено Кримінальний кодекс та Кодекс про адміністративні правопорушення статтею «жорстоке поводження з тваринами».

Відповідно до прийнятого закону, жорстоке поводження визначається як «знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, що завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі». Також мова йде про нацьковування тварин одна на одну і на інших тварин, залишення домашніх і сільськогосподарських тварин напризволяще, в тому числі порушення правил утримання тварин.

Побої, знущання над тваринами тягнуть за собою штраф від 3400 до 5100 грн з конфіскацією тварини, якщо її життю є загроза.

У разі колективних знущань, повторного випадку знущання - штраф збільшується від 5100 грн до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини в разі потреби.

За задоволення статевої пристрасті з твариною - штраф від 3400 до 8500 грн. Тварину конфіскують.

Якщо поліція кваліфікує жорстоке поводження з твариною за статтею Кримінального кодексу, винуватцю в залежності від наслідків (загибель тварини) загрожує обмеження позбавлення волі від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини - обмеження позбавлення волі строком 3-5 років.

Передбачено також покарання до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, стосовно двох і більше тварин).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: