Кількість безробітних на Львівщині зменшилась

images
Фото: Forpost.media

Відповідно до статистичних даних, упродовж січня-липня 2018 року соціальними послугами районних, міських філій та центрів зайнятості області задля працевлаштування скористалися 52,5 тис. осіб, у тому числі 32,6 тис. безробітних.

Тоді, як торік число тих, хто офіційно набув статус безробітного на Львівщині, складало на 5,5 тис. більше.

Про це повідомили в прес-службі Львівської ОДА, з посиланням на дані Львівського обласного центру зайнятості.

Зокрема база задекларованих вільних робочих місць і вакантних посад за перші сім місяців порівняно зі звітним періодом 2017 року, збільшилася на 0,6 тис. пропозицій і становила 42,9 тис. вакансій.

Традиційно найпростіше знайти місце праці фахівцям робітничих професій, для яких зафіксовано 6,2 тис. пропозицій працевлаштування, 1,4 тис. вільних місць праці були для службовців, ще 0,8 тис. – для тих, хто не має спеціальної підготовки та відповідного рівня освіти.

У розрізі професійних груп найбільший попит на робочу силу на кінець липня 2018 року спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом, робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, найменш популярними залишаються пропозиції праці для робітників сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства, керівників, вищих державних службовців.

На одну вакансію в середньому на Львівщині претендувало дві особи, торік – 3 безробітних.

Упродовж січня-липня фахівці обласної служби зайнятості допомогли повернутися до трудової діяльності 27,2 тис. жителям Львівщини, з них – понад 70% вдалося працевлаштувати до моменту набуття статусу безробітного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: