ЛОДА просить виділити з держбюджету на Жовківський ветсанзавод майже 29 мільйонів гривень

kistky-18
Забруднені землі навколо Жовківської філії ДП "Укрветсанзавод".

Львівська обласна державна адміністрація просить виділити з резервного фонду держбюджету на утилізацію решток і рекультивацію земель навколо Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод» понад 28 мільйонів 983 тисячі гривень.

Про це стало відомо із відповіді ЛОДА на запит депутата Жовківської районної ради Ігоря Муравського. «З метою відновлення повноцінної діяльності філії, забезпечення екологічного благополуччя регіону та уникнення надзвичайних ситуацій на території Львівської області Львівською обласною державною адміністрацією підготовлено та подано Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розрахунки щодо виділення з резервного фонду Державного бюджету України кошти в сумі 28 983, 653 тис. гривень, в тому числі для проведення утилізації залишків тваринного походження, які накопичились на території Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод», рекультивації земель Воле-Висоцької сільської ради Жовківського району Львівської області, які порушені захороненням тваринних відходів, для проведення ремонту та відновлення виробничих потужностей Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод», – йдеться в листі.

Депутат Муравський додав, що зараз вже оголосили тендер на рекультивацію: «Зараз вже оголосили тендер вартістю на понад 19 мільйонів гривень. Кошти, про які йдеться, наразі не виділені. Частина грошей має піти на реконструкцію нового обладнання. Півтора мільйона закладено на вивіз тваринних решток з територію заводу, які непридатні для переробки і їх потрібно кагатувати.  Це дуже важливо, оскільки було однією з основних умов, висунутих під час громадських слухань мешканців Волі-Висоцької. Ця програма розтягнута на два роки. Цього року повинні почати. Поки що визначають переможця. Згідно з проектом, мають збудувати кагат 400 на 400 метрів, завглибшки 3 метри і 2,5 метра заввишки. Все це має пересипатися вапном. Усі ці рештки за 25 років мають перетворитися на добриво.  Кагат має бути обладнаний газовідвідною системою. Також – труби для відведення фільтрату. Що стосується ям, які знаходяться на території поза межами заводу, то вони повинні очиститися під впливом атмосферних опадів протягом п’яти років. Відтак екологічна ситуацію покращиться».

Додамо, що замовником робіт є Воле-Висоцька сільська рада. Тендер був оголошений 15 серпня і зараз триває подання пропозицій. Вартість тендеру – понад 19 мільйонів 603 тисячі гривень. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 31 серпня. Аукціон призначений на 3 вересня.

Нагадаємо, торік Воле-Висоцька сільська рада вже оголошувала тендери на першочергові заходи з рекультивації та знешкодження поховань тварин на загальну суму понад 600 тисяч гривень. Обидва виграла ТзОВ «Будівельна фірма «Форвард», яка належить до бізнес-орбіти братів Дубневичів.

Особливість полягала у тому, що, наприклад, договір на понад 216 тисяч гривень був підписаний 26 грудня 2017 року, тоді як роботи мали бути виконані 1-30 грудня 2017 року.

Оскільки розміщена на платформі ProZorro тендерна документація була дуже низької якості, ІА Дивись.info скерувала запит голові Воле-Висоцької сільської ради з проханням надати копії документів для ознайомлення і невдовзі ми отримали відповідь, що документи не надішлють, оскільки договір був розірваний через певні технічні нюанси, а саме: неправильно вказану назву об’єкта. Але, як з’ясувалося, жодних повідомлень про скасування тендеру на сайті публічних торгів ProZorro не з’являлося, як і додаткової угоди про розірвання договору. Водночас інформації про здійснення проплати теж нема.

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: