Слідство розглядає три основні версії стрілянини в Харкові, – Геращенко

d396171-------

Виконуючи свій обов'язок, під час затримання озброєного злочинця загинув 20-річний харківський патрульний Дмитро Кирієнко.

Виконуючи свій обов'язок, під час затримання озброєного злочинця загинув 29-річний харківський патрульний Дмитро Кирієнко.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко.

«Він був хорошою людиною, другом, поліцейським, батьком. У нього залишилася дружина і маленька донька  – рік і 8 місяців. Покидьок відкрив стрілянину цієї ночі в Харківській міськраді був застрелений поліцейськими на місці злочину. Зброя поліцією було застосовано більш ніж законно. Шкода, що не на випередження», – написав Антон Геращенко.

Він зазначив, що особа нападника поки не встановлено. Йому на вигляд 30-35 років. Спортивної статури.

«При ньому було виявлено два пістолети. Один – сигнальний, перероблений під стрільбу бойовими патронами. Другий – «Байкал», також перероблений під стрільбу бойовими. А також кілька магазинів до них і близько 30 патронів», – написав Геращенко.

Пояснивши, що мотиви нападника поки не встановлені.

«Вивчається кілька версій. Одна з них, це те, що напад спровоковано якимись діями міської влади щодо застреленого злочинця або членів його сім'ї. Інша версія стосується можливих психічних відхилень посилених вживанням алкоголю або наркотиків. Взяті зразки для аналізу на цей рахунок», – зазначає нардеп.

Геращенко, додав, що про те, що нападник був не при собі, свідчить той факт, що він стріляв не тільки в охоронців міської ради і поліцейських, а й просто по колесах автомобіля «Шкода Октавіа», що проїжджав повз.

«Третя версія – напад було скоєно з хуліганських мотивів. Після встановлення особи злочинця будуть більш точно встановлені мотиви цього безглуздого нападу, що призвів до трагедії. В ході нападу, важкі поранення (кулю в спину) отримав охоронець харківської міської ради 1970 року народження. Він знаходиться в лікарні невідкладної швидкої допомоги. Приношу свої співчуття родині загиблого на бойовому посту Дмитра Кирієнко. Держава і народ України виконають свій обов'язок перед сім'єю загиблого. Але ніякі виплати і пільги не повернуть дочки батька», – написав Антон Геращенко.

Нагадаємо, вночі невідомий увірвався до міськради Харкова, де пострілом поранив охоронця, а також патрульного поліцейського, який загинув.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: