ЄС забив на сполох через епідемію кору

51248-1_large

У Європейській комісії дуже стурбовані тим, що три з семи країн з найвищим рівнем захворюваності на кір в Європі є країнами ЄС.

«Низька імунізація однієї країни ставить під загрозу безпеку і здоров'я громадян по всій Європі. Вакцинація - це акт солідарності», - сказала прес-секретар Єврокомісії, передає ЄП.

За даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, цими сімома країнами є Україна, Франція, Грузія, Греція, Італія, Росія та Сербія.

У всіх цих країнах медики фіксували смерті від кору, а найбільше померлих у Сербії - 14. Італійський уряд зробив одноразові обов'язкові щеплення при вступі в школу добровільними.

У ВООЗ заявили, що недоімунізовані люди є вразливими для хвороби, незалежно від місця життя. За даними ВООЗ, у 2017 році кількість випадків захворювання на кір у Європі зросла на 400%.

Ще рік тому Україна була третьою у Європі за кількістю хворих. Серед країн, які постраждали від кору найбільше, були Румунія з 5562 випадками захворювання, Італія з 5006 випадками та Україна з 4767 випадками. За півроку 2018-го у країні вже захворіло у шість разів більше, ніж за весь минулий рік. За даними ВООЗ, за перше півріччя на кір в Україні захворіли 23 тисячі людей - більша частина усіх європейських хворих.

Захворюваність на кір в Європі цього року досягла 10-річного максимуму. За даними ВООЗ, кількість випадків захворювання дорослих і дітей досягла понад 41 тисячі. Минулого року в Європі було 23 927 випадків захворювання, а 2016 року - 5273.

Кір є дуже заразною хворобою та поширюється повітряно-крапельним шляхом. Вакцина може запобігти інфекції, проте вакцинацію дискредитували дослідження, що показали можливий зв'язок вакцини з розвитком аутизму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: