У Львові в консульство РФ намагалися передати листи до Олега Сенцова (фоторепортаж)

IMG_9221

Сьогодні, на сотий день голодування політв’язня Олега Сенцова у Львові провели акцію на його підтримку.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Нечисленна група активістів зібралася біля воріт консульства РФ у Львові та спробувала передати листи до Олега Сенцова.

«Сьогодні сотий день акції голодування Олега Сенцова, зараз відбувається те, чого ми дуже не хотіли, бо всі сподівалися, що ця ситуація набагато раніше розв’яжеться, - говорить учасник акції Остап Сливинський, письменник, член українського PEN-клубу. - Але Олег далі голодує, він у дуже поганому стані, нещодавно двоюрідна сестра Сенцова Каплан коротко цитувала лист, який він написав їй і в цьому листі він каже, що не сподівається, що він буде звільнений і передчуває свій близький кінець. Оскільки ми знаємо, що Олег Сенцов не схильний до пафосу чи нагнітання емоцій, то це все дуже тривожно. Безумовно, Олег зараз потребує нашої підтримки. Ми знаємо, що Сенцова зараз тримають в інформаційній ізоляції, до нього майже не доходять листи. Це робиться навмисно, аби його зламати. І все, що ми можемо зараз робити – це писати до нього листи і робити все, аби вони до нього потрапляли».

Листи збирали певний час і за словами організаторів наразі мова йде про сотні листів, але прийом їх уже закритий. Всі листи мали бути російською мовою, адже перед потраплянням до в’язнів листи має перечитувати цензор, що працює в колонії, відтак, листи усіма іншими мовами просто відправляються назад.

Учасниця акції Анна розповіла, що активісти часто пишуть листи українським політв’язням в Росію, вітають їх із днями народження тощо. Але, за її словами, відповіді часто отримують через довгий час, а ще нерідко листи просто не доходять до адресатів.

«За весь рік в музеї зібралося близько 160 листів, але більшість ми передали на родини бранців Кремля, - розповіла Ольга Гончар, директорка музею «Територія Терору». – Зараз ми продовжуємо марафон, тому, можливо, підіб’ємо підсумки ще в кінці року. Якщо чесно, хотілося би, аби листів було більше і тому закликаємо приносити листів. Зараз ми передаємо близько сотні листів».

Однак передати листи не вдалося, охоронці консульства повідомили, що посадових осіб, які могли би прийняти таку кореспонденцію на місці немає та відмовилися передавати їм листи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: