Аеропорт «Ужгород» можуть передати з комунальної у державну власність

05555507775754

Міжнародний аеропорт «Ужгород» можуть передати з комунальної до державної власності з метою відновлення його повноцінного функціонування.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України.

Як зазначається, однією з головних перешкод для функціонування аеропорту є те, що він знаходиться майже на лінії кордону між Україною та Словаччиною. Через це, зокрема, літаки, йдучи на посадку, знаходяться у повітряному просторі Словаччини.

Крім цього, для повноцінного функціонування аеропорту необхідно встановити світлосигнальні системи на території сусідньої країни.

«Якщо місцева влада не в змозі буде знайти необхідне фінансування для придбання світлосигнальної системи, а також вирішувати інші поточні питання діяльності аеропорту — буде розглядатись питання щодо передачі аеропорту із комунальної власності у державну», — повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

У планах міністерства у найкоротші терміни відновити роботу аеропорту. З цією метою там, зокрема, провели міжвідомчу нараду з представниками Міністерства економіки а також Закарпатської обласної влади.

Раніше повідомлялось, що ужгородський аеропорт отримав €58 тисяч на сертифікацію за європейськими стандартами, яку проведе Європейське агентство з безпеки польотів EASA.

5 серпня Міжнародний аеропорт «Львів» повідомив про затримку двох рейсів компанії Azur Air.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: