Чоловіка, якого затримали за підозрою у нападі на Катерину Гандзюк, відпустили

39984957_2282852398426718_8664214496606158848_n

Миколу Новікова, якого підозрювали у тому, що він облив кислотою херсонську активістку Катерину Гандзюк, відпустили з СІЗО. Його алібі підтвердилося.

Про це повідомила журналістка Мар’яна П’єцух.

«Новікова відпустили. Навіть не чекаючи апеляції, яку мали розглядати нині. Щойно говорила з його сестрою Іриною Кадуковою, брат вже біля неї. Каже, що сьогодні, поки вона сиділа в суді і чекала засідання — прийшов прокурор і сказав їхати і забирати його з ізолятора, «бо він не винен», – написала журналістка.

Раніше, 12-го серпня Мар’яна П’єцух з Денисом Казанським оприлюднили відео з очевидцями, які відпочивали разом з Новіковим на морі – за 100 кілометрів від місця злочину. Хоча заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін гостро відреагував на доказ, проте після оприлюднення відео свідків, які підтверджували алібі, двічі викликали на допит по 6 і 5 годин.

«Вони сьогодні мали по відозв’язку свідчити під час розгляду апеляції. Але генпрокурор днями заявив, що не дуже вірить цьому алібі. Проте за останні 5 днів було затримано ще 5 підозрюваних, які всі знайомі між собою,і один з них вказав на роль всіх решти. І ніде не фігурувало Новікова і близько. Обливав кислотою чоловік з позивним Мураха, з прізвищем Грабчук. Раніше слідство підозрювало, що обливав саме Новіков і ніби сусід упізнав, а Новіков чомусь вирубав телефон на 4 дні, і це дуже все підозріло», – написала журналістка.

І додала, що за версією слідства, обливав Грабчук, «на шухері» було двоє — Васянович і Вишневський (обоє учасники АТО). Замовляв , за версією слідства, відомий діяч у Херсоні, голова кількох громадських організацій, керівник Херсонського загону УДА Серій Торбін. Йому кислоту доставляв Горбулін. Роль Новікова не була встановлена.

«Замовники невідомі. Мотивація Торбіна нібито — що Ганзюк корупціонерка і проросійська діячка. Виконавцям нібито заплатив по 500 доларів», – резюмувала П’єцух.

Нагадаємо, 31 липня у Херсоні невідомий облив співробітницю міської ради й активістку Катерину Гандзюк рідиною, яка виявилася концентрованою сірчаною кислотою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: