Кабмін пропонує Молдові побудувати міст через Дністер

105760

Наразі з'єднання між Україною та Молдовою у прикордонних районах на 100-кілометровій відстані – і досі паромне, що «давно не відповідає вимогам часу». 

Україна має намір запропонувати владі Молдови підписати найближчим часом необхідну Міжурядову угоду та розпочати будівництво моста через річку Дністер. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон за результатами наради, яка відбулася у Києві за участі центральних та місцевих органів виконавчої влади, інформує Урядовий портал.

«Місцева влада Вінниччини вийшла з ініціативою актуалізувати питання будівництва моста через річку Дністер до Молдови як найкоротшого шляху з Прибалтики до Балкан. Даний проект є економічно вигідним не тільки для України та Молдови, а й всього Європейського Союзу», – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що «найпрямішою лінією» від столиць країн Прибалтики до Бухаресту, Софії, Афін чи Стамбулу – є саме шлях через Київ та Кишинів. А от між цими двома столицями найкоротшим шляхом є автодорога через місто Ямпіль на Вінниччині.

«Однак досі з'єднання між двома європейськими країнами у районах прикордонних населених пунктів Ямпіль-Косеуць на 100-кілометровій відстані – паромне, яке давно не відповідає вимогам часу та реальним потребам держав. Будівництво сучасного мосту відображене у Транспортній стратегії України до 2030 року. Це говорить про "політичну волю" України реалізувати даний проект», – зазначив Володимир Кістіон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: