Лави ЗСУ поповнили понад три сотні молодших лейтенантів

15349217435b7d0c0f643cb

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ у вівторок, 21 серпня, відбувся урочистий ритуал випуску військовослужбовців, які отримали військове звання «молодший лейтенант».

Про це йдеться на сайті Львівської облради.

Упродовж трьох місяців вони проходили інтенсивний вишкіл та вже незабаром обійматимуть посади командирів механізованих, танкових, артилерійських та інженерних підрозділів, фахівців морально-психологічного забезпечення, а також мобілізаційної та кадрової роботи.

Незалежно від фаху, з усіма військовослужбовцями проводилися заняття з вогневої, тактичної, медичної, інженерної підготовки, а також з організації зв’язку, радіаційного, хімічного та біологічного захисту, морально-психологічного забезпечення.

Привітати офіцерів зі знаменною подією прибули керівництво та науково-педагогічні працівники Національної академії, представники громадськості й духовенства, рідні та близькі військовослужбовців.

Після заохочення кращих випускників від імені начальника Національної академії сухопутних військ та оголошення наказу Міністра оборони України винуватцям свята було вручено погони молодшого лейтенанта та свідоцтва про завершення Курсів.

Завершилися урочистості благословенням випускників військовими капеланами й проходженням урочистим маршем, традиційним фотографуванням на згадку.

Варто також зазначити, що на цих курсах, а за понад два роки через них пройшли тисячі військовослужбовців, було чимало учасників бойових дій на Сході України. Так і сьогодні, з понад трьох сотень слухачів Курсів військової підготовки сержантського (старшинського) складу з вищою освітою 85 мають бойовий досвід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: