Львівський виконком дозволив скандальне будівництво біля парку Знесіння

19-TzOV-Oresta_Staroznesenska-58-70-5

Виконавчий комітет Львівської міської ради з другої спроби дозволив будівництво на вул. Старознесенській.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Зокрема виконком погодив містобудівні умови та обмеження ТзОВ «Ореста» багатофункціонального готелю та багатоквартирного житлового будинку з вбудованою медіатекою, підземною автостоянкою на вулиці Старознесенській 58,60,60А,62,62А,64,66,70 зі знесенням існуючих будівель.

Згідно з проектом, гранично допустима висотність багатоквартирного житлового будинку мала бути не вищою 24 м, а багатофункціонального готелю – не вище 15,5 м.

Нагадаємо, минулого тижня виконком не погодив містобудівні документи. Висловити протест проти будівництва прийшли громадські активісти.

«Навіть, якщо проектанти зменшили поверховість, все одно ця будівля не вписується в архітектуру, яка є навколо. Це архітектурний жах. Якщо ми допустимо таке висотне будівництво в ландшафті, який повинен охоронятися, тоді над кожним, хто там мешкає, нависне загроза, що його «випихатимуть» звідти, щоб купити хату і також збудувати щось таке громіздке, бо одне вже таке буде. Тобто все старе Знесіння буде під загрозою, якщо ми зараз дамо зелене світло на будівництво. Була пропозиція, щоби вони розбудовувалися котеджно, це було б в стилі Знесіння і не було б дисонансу. Адже це є місце, звідки починався Львів», – заявила тоді активістка ГО «Народна дія» Анна Біликівська.

Ще однією причиною для протестів стало плановане знесення вілли Завадовичів. Натомість, як заявила представниця готелю «Kavalier Boutique», немає ніяких документів, які б підтверджували історичну цінність вілли.

«Ми пропонуємо створити новий унікальний об’єкт, який буде мати свою медіатеку. Розширимо і покращимо дорогу, тому що зараз там ця ділянка є аварійною та небезпечною. Що стосується вілли Завидовичів, то насправді немає жодного документу, який би підтверджував її історичну цінність. Але ми врахували зауваження і вирішили відтворити її в новому фасаді. Зовсім її залишити неможливо – вона в аварійному стані», – заявила представниця готелю.

Минулого тижня для позитивного рішення забракло голосів. Сьогодні ж члени виконкому проголосували за будівництво одноголосно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: