Суд присяжних виніс вирок у справі Манафорта

B8e7a7ae7371a0563
Екс-політтехнолога Трампа визнали винним лише за 8 із 18 пунктів звинувачення. Фото: EPA

Суд присяжних у американському місті Александрія, штат Вірджинія, визнав колишнього голову передвиборної кампанії Дональда Трампа — Пола Манафорта — винним за 8 пунктами звинувачення із 18.

Про це повідомляє Reuters.

«Федеральний суд у штаті Вірджинія заявляє, що присяжні винесли вердикт у справі над колишнім головою передвиборної кампанії президента Дональда Трампа Полом Манафортом», — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що суд присяжних не зміг ухвалити рішення по 10 з 18 пунктів обвинувачення, які інкримінуються Манафорту. Відтак, екс-політтехнолога Трампа визнали винним лише за 8 пунктами звинувачення.

Суд присяжних, який визначався з вироком Манафорту упродовж 4 діб, складається з 6 жінок та 6 чоловіків.

Нагадаємо, під час судового засідання, захист  Манафорта  відмовився викликати свідків, бо боявся, що прокуратура отримає компрометуючу інформацію під час перехресного допиту.

Сам Манафорт не скористався можливістю виступити, бо також боявся запитань від сторони обвинувачення.

Інша справа щодо Манафота буде розглядатись у суді Вашингтона у вересні 2018 року.

Раніше повідомлялось, що сторона обвинувачення завершила допит свідків у справі Манафорта. Відтак, упродовж 10 днів 27 свідків дали свідчення щодо ймовірних злочинів Манафорта.

Пола Манафорта звинувачують за 18 пунктами. Більшість із них пов'язані з фінансовими махінаціями, зокрема йдеться про корупцію, відмивання грошей через іноземні рахунки, ухиляння від сплати податків, незареєстровану роботу на іноземні уряди тощо.

У фокусі справи, за якою його вперше почали судити, — це робота Манафорта на українських політиків з 2005-го по 2014 рік. Тоді він консультував «Партію регіонів» та Віктора Януковича, а також співпрацював із українськими олігархами — Рінатом Ахметовим, Сергієм Льовочкіним та іншими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: