Україна пропонує обміняти двох засуджених росіян на українських військових

ArticleImage_122215
Фото: Детектор медіа.

Україна готова помилувати і передати російському консулу двох засуджених росіян в обмін на українських військовослужбовців, яких більше трьох років незаконно утримують на Донбасі.

Про це повідомила у Facebook представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко за результатами засідання ТКГ у Мінську.

«Українська сторона шукає всі можливі шляхи для розблокування процесу звільнення заручників з РФ і з окупованих територій. Зробила чергову конкретну пропозицію росіянам: українська сторона готова, як виключення, помилувати двох громадян РФ, які мають проблеми зі здоров'ям, передати їх російському консулу в присутності представників ОБСЄ і МКЧХ з одночасною передачею Україні українських військовослужбовців, яких більше 3 років незаконно утримують на Донбасі», - написала Геращенко.

Вона додала, що українська сторона й надалі стоїть на позиції одночасної передачі громадян РФ в обмін на українців-політв'язнів Кремля, але готова піти на такий крок, аби ще раз продемонструвати готовність до компромісу і конструктиву в цьому питанні.

Як зазначила Геращенко, українська сторона глибоко занепокоєна тим фактом, що протягом тривалого часу Російська Федерація не надала жодної - ані усної, ані письмової відповіді - на пропозицію передати росіян, що здійснили злочини, в обмін на українців у російських тюрмах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: