Львівська спільнота передала книги «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту» бібліотекам Луганщини

15350130155b7e709787f45

У Сєвєродонецьку сьогодні, 23 серпня, відбулася презентація книги спогадів «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту», під час якої Олександр Ганущин вручив комплекти цього видання школам та бібліотекам Луганської області.

Про це йдеться на сайті Львівської облради.

Участь у презентації взяли учасники та очевидці подій, сім’ї загиблих, військові, волонтери, медики, а також голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Презентуючи книгу, очільник облради Львівщини повідомив, що львівська спільнота прийняла рішення, що всі 600 бібліотек Луганщини мають отримати це видання.

«У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту» - це книга фактичних згадок про, на жаль, маловідомі події, які тривали 149 днів. Вважаю, що українська книга – це інструмент, який має просувати ідею України і перемоги. Тому запрошую всіх луганчан у бібліотеки!», - сказав Олександр Ганущин.

Зауважимо, що ця книга – результат першої в Україні спроби зібрати та проаналізувати свідчення безпосередніх учасників однієї з найгероїчніших і найтрагічніших операцій початку російсько-української війни, що досі лишається маловідомою для більшості українців. У документальній хроніці описуються події, пов’язані з обороною міжнародного аеропорту «Луганськ» та прилеглих населених пунктів (квітень-початок вересня 2014 року), а також події, що передували окупації Луганська (зима-весна 2013-2014 років).

Команда волонтерів зібрала спогади понад 140 учасників та очевидців тих подій – військових, волонтерів, місцевих мешканців, працівників міліції та аеропорту, медиків, а також унікальні фотографії та картосхеми, що ілюструють військові операції, які відбувалися навколо летовища.

Книга містить коментарі військових дослідників, офіцерів та експертів із аналізом основних подій, а також перелік загиблих українських бійців із різних підрозділів.

Як відомо, 30 червня у Львові презентували книгу спогадів учасників та очевидців оборони Луганського аеропорту «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту». Саме тоді Олександр Ганущин висловив ідею, щоб всі школи та бібліотеки на підконтрольній території Луганщини отримали примірники цього нового видання. «Ми це обов’язково зробимо!», - сказав він.

Цього ж дня під час урочистостей, присвячених зустрічі військовослужбовців 80-ої десантно-штурмової бригади, а також в приватному порядку Олександр Ганущин вручив Героям книгу «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту».

Крім того, цю книгу як подарунок від голови облради мають і учасники цьогорічних «Ігор Нескорених».

Варто зауважити, що, окрім вищезгаданого видання, Олександр Ганущин передав бібліотекам Луганщини також книги, подаровані ДП «Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Світ». У свою чергу луганчани подякували видавництву «Світ» за цікаві книги, які поповнять бібліотечні фонди сходу.

Нагадаємо, уже традиційно напередодні Дня Незалежності України голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, депутати, працівники апарату облради, керівники районів області, представники Львівської ОДА, волонтери вирушили на схід України. Численна делегація з Львівщини зустріне державне свято з військовими та місцевими жителями на Луганщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: