Львівський національний оперний театр розпочав 119-ий творчий сезон

39944394_1907222136250522_2908964942805729280_n_1535035094_613x408.66666666667_3_0
Фото: ЛОДА

23 серпня Львівський національний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької запрошує глядачів на феєрію «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича – виставу, що стане початком нового театрального сезону.

Як повідомили в прес-службі ЛОДА, минулого року вистава зібрала 15 аншлагів, пройшла з гастрольним успіхом в Національній опері України, а 29-го і 30-го серпня відкриватиме Міжнародний оперний фестиваль в Одесі.

З нагоди початку нового сезону перед театром симфонічний оркестр та солісти театру представили прем’єрні постановки. Гості заходу стали свідками параду диригентів Львівської Опери, на червоній доріжці дефілювали солісти опери та балету та художнє керівництво театру.

Із урочистим стартом нового творчого сезону театралів привітав голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Те, що ми сьогодні тут, на Львівщині, маємо можливість святкувати – це заслуга наших військових. В тому, що ми переможемо, не сумнівається ніхто, ні ми, українці, ні увесь цивілізований світ. Переконаний, що ми переможемо не тільки силою зброї, не тільки новітніми технологіями, а й нашою культурою, мистецтвом. Тому що ми – українська нація з тисячолітніми традиціями, ми маємо чим пишатися, ми маємо що захищати», - зазначив Олег Синютка.

У новому сезоні до співпраці запрошують головного балетмейстера Метрополітен Опери Олексія Ратманського, італійського балетмейстера Марчелло Алджері, німецького режисера Михаїла Штурма, Андрія Жолдака, диригентів Андрія Юркевича, Теодора Кучара (США), Володимира Сіренка.

«В новому сезоні Львівська опера має багато амбітних творчих планів. Перш за все – копродукція з Братиславським, Будапештським, Вроцлавським та Одеським театрами, - зазначає генеральний директор – художній керівник Львівської національної опери Василь Вовкун. - В листопаді у Львівській національній опері відбудеться Міжнародний оперний фестиваль ім. Соломії Крушельницької, який пройде в новому форматі. Прем’єра балету «Лоенгрін» відбудеться одночасно на чотирьох сценічних майданчиках у Львові, Будапешті, Вроцлаві і в Одесі. Ця нова європейська практика вперше запрацює в Україні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: