Слідчий Комітет РФ дозволив слідчим з Польщі оглянути уламки літака Леха Качинського

102138

Слідчий комітет Росії задовольнив запит компетентних органів Польщі про додатковий огляд елементів Ту-154, що розбився в Смоленську Ту-154, на якому летів президент країни Лех Качинський.

Слідчий комітет Росії задовольнив запит компетентних органів Польщі про додатковий огляд елементів Ту-154, що розбився в Смоленську Ту-154, на якому летів президент країни Лех Качинський, пише Дождь.

З 3 по 7 вересня російські і польські слідчі оглянуть речові докази - агрегати, підвузли і конструктивні елементи літака, які зберігаються в Смоленську. Огляд проводитимуть досвідчені слідчі центрального апарату СК і співробітники Головного управління криміналістики «в присутності польських представників».

Міждержавний авіаційний комітет (МАК) назвав причиною аварії літака Качинського помилку пілотів. У Польщі погодилися з цим висновком, але поклали провину на російських диспетчерів. Росія це заперечує.

У 2016 році Польща відновила розслідування катастрофи, і в січні 2018 року, міністерство оборони країни опублікувало попередні підсумки. Причиною катастрофи літака президента Польщі назвали вибух на борту, у якого було кілька джерел. У квітні результати першого польського розслідування були анульовані.

Катастрофа літака Качинського сталося 10 квітня 2010 року під Смоленськом. На борту, що летів з Варшави, перебували 96 осіб - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Всі вони загинули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: