У Львові почали реставрувати сходи на площі Князя Ярослава Осмомисла (фото)

dsc3470-3239db3049871fa7d5f70887cea64e65
Фото: ЛМР

Розпочалися роботи з капітального ремонту сходів на пл. Князя Ярослава Осмомисла, які ведуть до церкви Матері Божої Неустанної Помочі (Марії Сніжної).

Як повідомили в прес-службі ЛМР, замовником робіт є управління охорони історичного середовища ЛМР.

Роботи проводяться за кошти міського бюджету. Вартість робіт згідно з договором — більше 900 тис. грн. Також цього року буде виготовлено проектно-кошторисну документацію на ремонт храму загалом. Однак вже ці роботи планують провести наступного року.

«Останній раз ці сходи ремонтували у 1970-х роках, вони дуже дивно змонтовані. Ці сходинки колись були кам’яні з пісковику, зараз вони вже гранітні, тобто не рідні. Цей ремонт не був порядно зроблений, не було укріплення схилу, що і є причиною руйнування храму. На цій території немає відведення ґрунтових вод, аби вони витікали і не завдавали шкоди споруді», — розповідала начальниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Також цьогоріч заплановано виготовити проектну документацію на реставрацію храму Матері Божої Неустанної Помочі (Марії Сніжної).

Проектом першочергово будуть передбачені роботи з укріплення фундаментів. Проект розробляє ПП «АМ «Лагуш і спілка». Роботи можуть бути розпочаті після розроблення документації, отримання звіту будівельної експертизи щодо документації, погоджень і дозволів передбачених чинним законодавством.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: