Уляна Супрун розвіяла популярні міфи про зір

65_main_new.1519474502
Фото: ілюстративне

Часто батьки у дитинстві казали, що зір псується через те, що діти близько сидять до екранів телевізора. Та чи насправді це так?

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун спростувала поширені міфи про здоров’я очей.

Генетика є однією з реальних причин. чому погіршується зір. Фізіологічна причина короткозорості – неправильний розмір очного яблука та дефекти системи фокусування. На погуршення зору не впливає читання книжки чи сидіння перед екраном.

До того ж, не доведено шкоду дивитися в монітори у темряві, відповідно, читання при поганому освітленні чи лежачи. Зір не можна погіршити, якщо дитина сидить на задній парті. Супрун радить садити тих дітей на перші парти, що мають вади зору, які не піддаються корекції.

Всім відомо про користь вітаміну А (морква) у функціонуванні сітківки, а його дефіцит може призвести до погіршення зору. Проте відсутність цього вітаміну має бути дуже великий, щоб це могло вплинути на зір. До того, при порушеннях зору, не варто споживати моркву кілограмами, оскільки це неефективно.

Супрун зазначила, що жодні біологічно активні добавки та фітопрепарати теж не матимуть жодного ефекту.

Щоб зменшити ризики погіршення зору, необхідно відмовитися від шкідливих звичок, стежити за вагою, повноцінно харчуватися та спати, ходити на прогулянки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: