Дуда запевнив Україну в підтримці та нагадав про потребу діалогу щодо історії

duda20_2

Польський президент привітав Україну з Днем Незалежності.

Президент Дуда запевнив Україну в підтримці її євроатлантичних прагнень і реалізації "амбітних внутрішніх реформ", а також нагадав про необхідність діалогу щодо спільної історії.

«Хочу запевнити у повазі до Українського Народу, який наполегливо будує незалежну державу і готовий на найбільші жертви перед лицем порушення міжнародного права і збройної агресії з боку сусіда», - зазначив Дуда.

«Хочу наголосити на незмінній підтримці Польщі суверенності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів... Декларую подальшу діяльність Польщі на благо зміцнення відносин України з ЄС і НАТО, а також підтримку в реалізації амбітних внутрішніх реформ, що наблизять Україну до стандартів, прийнятих в цих організаціях», - заявив президент Польщі. Також він висловив надію на досягнення "позитивних результатів в діалозі щодо трагічних сторінок нашої спільної історії".

«Переконаний, що стратегічне партнерство Польщі і України має будуватися на фундаменті правди про минуле та в дусі сповідуваних обома народами християнських цінностей», - зауважив Дуда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: