На Одещині виявила поле коноплі, що належить депутату від «Опоблоку»

im-kon_1

В Одеській області правоохоронцями виявлено велику плантацію конопель на території аграрно-рибогосподарського кооперативу «Придунайська нива», який очолює депутат Одеської облради від «Опозиційного блоку» Анатолій Чередниченко.

Незаконні насадження виявили 6 серпня біля села Кислиця Ізмаїльського району, передає Думская.net з посиланням на дані від Національної поліції.

Господарство орендує земельну ділянку у держави.

Під час обшуку, санкціонованого Ізмаїльським міськрайонним судом, правоохоронці вилучили понад 75 тис. кущів конопель.

Росли посіви смугою шириною близько 15 м вздовж каналу у заростях очерету, їхня загальна площа сягала 2 га. Також поліція вилучила трактор, який використовувався для збору врожаю.

Обшук було завершено 17 серпня. Суд заарештував вилучені рослини і техніку.

«За результатами експертизи стане відомо, чи є вилучені рослини роду Cаnnabis наркомісткими, після чого буде прийнято рішення про пред'явлення підозри особам, які займалися вирощуванням цих посівів», - повідомляє видання.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості від 500 і більше рослин або ж конопель в кількості від 50 і більше рослин), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: