У Росії збираються оголосити у розшук Яроша

1504769724-6364

У СК РФ порушили кримінальну справу стосовно учасників «Правого сектора» за публікацію «вироку Центрального національного суду ПС» і «вказівку про вчинення вбивств 50 посадових осіб російських державних, судових та правоохоронних органів».

Про це 24 серпня заявили у Слідчому комітеті РФ, пише УП.

«15 травня 2015 року вироком «Київського райсуду» Сімферополя Олександр Костенко визнаний винним в умисному заподіянні легкої шкоди здоров'ю співробітнику батальйону «Беркут» під час масових заворушень на майдані Незалежності у Києві, а також незаконному носінні вогнепальної зброї, йому призначено покарання у вигляді 4 років 2 місяців позбавлення волі», - заявили в СК РФ.

«За версією слідства, з помсти за засудження Костенка, учасники «Центрального національного суду «Правого сектора» Биковницький, Малиновська, Нетканова, Максименко та інші особи, здійснюючи ... діяльність та на виконання вказівок Яроша, Тарасенка, Стемпицького, Воронова та інших осіб, 10 травня 2018 року у Києві склали «вирок Центрального національного суду «Правого сектора», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у «документі», заявляючи про винесення смертного вироку, названі особи фактично дали вказівки усім членам «Правого сектора» про вчинення у «зручний час і доцільними в конкретних випадках способами» вбивств 50 посадових осіб російських державних, судових та правоохоронних органів, які брали участь у розслідуванні кримінальної справи щодо Костенко, а також винесення йому вироку.

Дії названих осіб кваліфіковано як «приготування до вчинення вбивств, а також посягань на життя державного діяча; осіб, які здійснюють правосуддя і попереднє розслідування; співробітників правоохоронних органів; організація діяльності екстремістської організації та участь в її діяльності» (ч.1 ст.30 і п.»б» ч.2 ст.105, ч.1 ст.30, ст.277, ч.1 ст.30, ст.317, ч.1 ст.30, ст.295, ч.1 і ч. 2 ст.282.2 КК РФ).

«Наслідком будуть винесені постанови про притягнення Яроша, Тарасенка, Стемпицького, Воронова, Биковницького, Малиновської, Нетканова і Максименка в якості обвинувачуваних, а також вирішено питання про оголошення їх у міжнародний розшук і обрання їм запобіжного заходу у вигляді взяття під варту», - заявили у Слідкомі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: