Порошенко попереджає про небезпеку для реформ в Україні

2187716
Фото: Корреспондент.net

Президент Петро Порошенко попередив, що прозахідні реформи в Україні знаходяться під загрозою через наближення президентських та парламентських виборів, та, на його думку, російське втручання в кампанію.

Відповідну заяву він зробив під час інтерв'ю Financial Times, пише Главком.

Говорячи напередодні Дня Незалежності України в п'ятницю, пан Порошенко зазначив, що основні досягнення його президентства включають становлення України на шлях європейської та трансатлантичної інтеграції, відсіч російського тиску та прийняття реформ у системі освіти, охороні здоров'я, пенсійної реформи, реформи в сферах банківського сектору та державного управління.

Однак він додав: «Через президентські вибори всі ці процеси реформ знаходяться під загрозою. Безумовно … Процеси реформ не є незворотними і тому вони в небезпеці. Чому? Через Росію. Росія в рамках гібридної війни здійснила величезні кроки, щоб повернути Україну до своєї сфери впливу».

Окрім традиційних військових методів та часткового торгового ембарго, «участь Росії у виборчому процесі величезна - через кібервійну, за допомогою соціальних мереж, за допомогою телевізійних станцій та підтримки політичних сил, незалежно від того, чи є вони лівими, правими, проросійськими чи націоналістичними», - додав він.

Порошенко визнав ризик того, що нетрадиційні кандидати - серед прогнозованих кандидатів комедійний артист і поп-зірка - можуть отримати переваги від суспільного невдоволення політичним устроєм, станом економіки та війною.

«Популістські, безвідповідальні сили, використовуючи різні технології, можуть отримати перемогу або принаймні частину голосів. Але я пишаюсь тим, що весь час вибір українського народу був дуже відповідальним. Я абсолютно впевнений, що цього разу він буде таким самим, і що Путін не зможе грати з голосами українських виборців», - сказав глава української держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: