В Японії створять комітет з літаючого дорожнього транспорту

terra3
Фото: ілюстративне

В Японії створять комітет з літаючого дорожнього транспорту, який протягом 10 років повинен буде розробити і ввести в дію правила для літаючих автомобілів.

До комітету увійшла 21 компанія, серед яких європейський концерн Airbus, американський Boeing, а також Toyota, NEC, Cartivator, ANA Holdings, Japan Airlines і Uber Technologies, пише Новое время.

За інформацією видання, перше засідання ради з літаючого транспорту заплановано на 29 серпня 2018 року.

Зазначається, що у липні 2018 року уряд Японії оголосив про серйозний намір розвивати громадський літаючий транспорт, а саме автомобілі, здатні пересуватися по дорогах загального користування і виконувати польоти на невеликій висоті. Перші польоти таких машин в країні заплановані на 2020 рік.

У перший час літаючі автомобілі планується використовувати під час стихійних лих, а також для переміщення між населеними пунктами в разі пошкодження доріг, що допоможе прискорити розробку нормативної бази для літаючих автомобілів.

В Японії вважають, що використання літаючих автомобілів, а також аеротаксі дозволить істотно скоротити кількість пробок на дорогах і прискорити пасажироперевезення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: