Майже половина мешканців Львівщини уклала декларації з сімейними лікарями

IMG_9819

Львівщина увійшла в трійку областей України, які найбільш активно впроваджують медичну реформу.

Про це сьогодні, 27 серпня, під час брифінгу у Львові повідомив голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко, передає кореспондент Дивись.info.

За його словами, мешканці Львівщини уклали вже понад 1,2 мільйона декларацій зі сімейними лікарями, що складає 44% від всього населення області.

«Цей показник є поруч із Харківською та Вінницькою областями. Також Львівщина активно включилася у те, щоб підписані декларації були гідним чином оплачені з нашого боку. Адже мова йде не лише про підписання декларацій, а й про укладення договору з Національною службою здоров’я. Під час першої хвилі договори з Національною службою здоров’я підписали лише 4 медичні заклади на Львівщині. Але вже під час другої хвилі їхня кількість зросла до 34. І вже з 1 жовтня лікарі таких лікарень та амбулаторій отримають підвищені зарплати. Серед цих 34 закладів 26 – це комунальні, 3 приватні та ще 5 ФОПів», - розповів Олег Петренко.

«Це є виявом довіри до нашої сімейної медицини. У нашому товаристві ми часто жартуємо, що це є своєрідними медичними виборами. Бо люди обирають тих лікарів, яким довіряють. У нас вже є багато таких лікарів, які мають більше 2000 підписаних декларацій. Мене тішить, що не лише Львів та міста обласного значення мають високий відсоток підписання декларацій. Сьогодні з 34 закладів охорони здоров’я комунальної і приватної власності, які підписали договори з Нацслужбою здоров’я, 11 – це заклади, що розташовані у Львові. Інші – це міська лікарня міста Славська, Гніздичівська сільська лікарська амбулаторія, Борислав, Самбірський, Жовківський, Кам’янка-Бузький райони», – додала директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: