На Львівщині нарахували близько 800 об’єктів незавершеного будівництва

679.1.b

На Львівщині нараховується 783 об’єкти незавершеного будівництва.

Про йшлося це під час апаратної наради у ЛОДА.

«Для розв’язання проблеми незавершеного будівництва створили міжвідомчу робочу групу, до якої увійшли представники всіх депутатських фракцій, а також представники всіх профільних департаментів, громадської ради, державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області, експертні організації та ін, - повідомила  т.в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Оксана Ткачук. Відтак, створили робочу групу, яка надала Львівській обласній раді інформацію та пропозиції стосовно подальшого використання об’єктів незавершеного будівництва».

Оксана Ткачук додала, що запланована інвентаризація таких об'єктів: «Приватну форму власності ми скерували до органів місцевого самоврядування для здійснення інвентаризації таких об’єктів та аудиту. Державну та комунальну форму власності – районним державним адміністраціям та профільним підрозділам. Також створили 6 робочих груп для обстеження на місці об’єктів державної та комунальної форми власності, які впродовж двох тижнів виїжджали на місця»..

За її словами, із 783 об’єктів незавершеного будівництва 304 – це приватна власність, 198 – державна, 281 – комунальна.

«Із 479 об’єктів (комунальної та держвласності, - ред.) у 203 щось робиться. 78 об’єктів – це ті, які вже введені в експлуатацію. Окремо слід вивчити ті, які функціонують, але не введені в експлуатацію, їх є 50. І 75 об’єктів – це ті, які фінансуються і де проводяться роботи. Серед інших – ті, що можуть бути перепрофільовані, реконструйовані, демонтовані, продані, або на них відкриті кримінальні справи. Найбільше незавершених будов мають рівень готовності 1-30%», - додала Оксана Ткачук.

За її словами найбільше об’єктів галузевого призначення державної та комунальної форми власності у 2018 році припадають на освіту - 26 об’єктів. ЖКГ – 15, охорони здоров’я – 7,  дорожнього господарства – 6, цивільного захисту та культури по 4, спорту – 2. «Що стосується ЖКГ, зокрема, очисних споруд, водопроводів, каналізації, то тут ситуація плачевна», – зауважила Оксана Ткачук.

За приблизною оцінкою для завершення 257 об’єктів державної та комунальної форми власності у галузі освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, цивільного захисту, дорожнього господарства, ЖКГ потрібно щонайменше 4 млрд грн.

Водночас, як заявила Оксана Ткачук, інформація щодо Львова є не до кінця точною. «Львівська міська рада не брала участь у поїздках, не забезпечила представників і замовників. Я не раз телефонувала до заступника міського голови Сергія Бабака, оскільки він є членом робочої групи», – заявила Оксана Ткачук.

Як пояснила керуюча справами виконкому ЛМР Марта Литвинюк у Львові була створена відповідна робоча група. «Наскільки мені відомо, є підписаним у травні розпорядження міського голови про створення робочої групи, що займається розв’язанням проблем незавершеного будівництва. Сергій Богданович очолює цю робочу групу, єдине що мені наразі невідомо, чи інформацію про напрацьоване цією робочою групою вам передали».

Коли ж ОксанаТкачук відповіла, що жодної інформації не отримувала, голова ЛОДП Олег Синюка обурився: «А в чому справа? Коли мова йшла про передачу місту повноважень ДАБІ, всі тішились як це добре. Пройшло 3 роки. Я розумію чому ви не хочете брати участь у роботі цих груп, адже стане відомо, що кількість незавершеного будівництва, незаконних будов збільшилась. Ви просто не беручи участі, хочете це приховати», - заявив голова ЛОДА.

Своєю чергою Марта Литвинюк пообіцяла з’ясувати, чому інформація не була надана.

Тим часом за даними ЛОДА у Львові кількість об'єктів незавершеного будівництва є найбільшю – 74. У підсумку Олег Синютка доручив ще раз вивчити перелік об’єктів. «Якщо є такі, де немає порушень, треба допомогти їм з введенням в експлуатацію, а там де є порушення – треба передавати документи правоохоронцям», - заявив Олег Синютка. Він також доручив допомогти підприємцям із пошуком дешевих кредитів на звершення будівництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: