Необхідної сироватки від укусів змій на Львівщині немає і наразі не буде, - Супрун

IMG_9884

Наразі немає можливості закупити сироватку від укусів змій, яка необхідна Львівщині. Про це у Львові заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

«Є виділені кошти на закупівлю сироваток, але саме цей вид сироватки, який потрібен, виготовляється в Польщі у невеликій кількості. Він не зареєстрований в Україні, бо виробник не готовий реєструвати його в Україні, тому зараз немає можливості закупити його за державні кошти», - пояснила Уляна Супрун.

Вона уточнила, що індійська сироватка, яка є в наявності, допомагає лише від одного з п'яти видів отруйних змій, які водяться на Львівщині. Ця індійська сироватка не закуплялася за державні кошти, а надійшла в якості гуманітарної допомоги.

«Необхідної сироватки немає вже багато років і багато років не було таких смертельних випадків», - заявила Уляна Супрун та додала, відтак, лікування буде відбуватися як і раніше, оскільки є успішний досвід, який не потребує цієї сироватки.

Начальниця департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак додала, що дитині, яка загинула на Львівщині від укусу змії, сироватка не вводилася. За її словами, зараз триває судово-медична експертиза, яка встановить причину смерті. «Є великий досвід успішного лікування без застосування сироватки. Не далі як в неділю була вкушена 12-річна дитина, яка сьогодні уже виведена з реанімації», - сказала Ірина Микичак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: