Понад мільйон українців живуть і працюють у Польщі, — Дещиця

613f760d-37f9-44c4-b61a-918edd84a776

Посол України в Польщі Андрій Дещиця заявляє, що у Польщі проживає і працює понад один мільйон українців.

 

Про це він повідомив під час засідання прес-клубу МЗС в рамках щорічної наради послів України в іноземних державах, передає Радіо Свобода.

«Зараз в Польщі проживає, працює понад мільйон українців. Точних даних немає», – сказав Дещиця.

Він зазначив, що наявні дані ґрунтуються на кількості виданих національних віз, дозволів на роботу чи дозволів на проживання.

«Точно можу сказати, що кількість українців, які приходять до наших консульських установ, зросла в кілька, в десятки разів», – додав він.

Посол наголосив, що українці, які працюють в Польщі, платять гроші у польську казну, податки у пенсійний фонд Польщі, водночас частину грошей переводять до України.

Окремо Андрій Дещиця повідомив, що за його даними «карту» поляка в Польщі отримали близько 200 тисяч українців, але точні дані треба уточнювати у польської сторони.

Міністр соціальної політики Андрій Рева раніше повідомляв, що за його даними понад 3,2 мільйона українців постійно працюють за кордоном.

Національний банк України змінив методику обрахунку обсягів приватних грошових переказів в Україну і виявив, що українські заробітчани, які працюють за кордоном, минулого року переказали 9,3 мільярда доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: