СБУ затримала 7 «телефонних терористів»

Співробітники Служби безпеки України затримали сімох осіб, які здійснили завідомо неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру в різних регіонах України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, не уточнюючи період, за який це сталося.

У Хмельницькому викрили місцевого жителя, який з хуліганських мотивів повідомив про захоплення та підрив однієї з банківських установ. Йому оголосили підозру за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).

У Миколаївській області співробітники СБУ затримали ще одного аноніма, який у стані алкогольного сп`яніння повідомив про підготовку теракту. Відкрито провадження.

У Дніпрі викрили неповнолітнього, який повідомив про замінування загальноосвітньої школи. Із батьками «жартівника» провели профілактичну роботу.

«Напередодні святкування Дня Незалежності України активізувалися «мінери» і на Одещині»", – зазначає СБУ.

«Так один із «телефонних терористів» у стані алкогольного сп’яніння погрожував підірвати мішки з вибуховою речовиною у середмісті Одеси. Після обстеження прилеглої території вибухівки не було виявлено», – уточнює відомство.

«Про мінування гаражу, розташованого на території однієї з загальноосвітніх шкіл міста, повідомив інший захмелілий «підривник», – додає СБУ.

Після повідомлення про нібито мінування міського залізничного вокзалу оперативники спецслужби затримали ще одного місцевого жителя, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку та отримав умовний строк покарання.

Читайте також: Як Львів «тероризували» повідомленнями про замінування 2018 року (інфографіка)

"Ще один анонім "зі стажем" під дією алкоголю погрожував підірвати один із райвідділів поліції. Ним виявився місцевий безхатченко, який уже притягався до кримінальної відповідальності за "мінування" супермаркету, спортмайданчика та Інтернет-кафе", – додає СБУ.

За всіма цими фактами відкрито кримінальні провадження, затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 259 ККУ.

СБУ заявляє: "Незалежно від мотивів "телефонних терористів", їхні дії караються позбавленням волі на строк від 2 до 6 років, за повторний дзвінок зловмисника може бути засуджено терміном від 4-х до 8-ми років".

Крім того "телефонним анонімам" також доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від їх протиправних дій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: