У Кам’янці-Подільському видобуватимуть газ із твердих побутових відходів

img11288_c77c644679af6614f5e94a04d2d4fad0_600_450-1024x614
Фото: ілюстративне. Джерело: argolika.gr

У Кам’янці-Подільському, що на Хмельниччині, запустили технологічну лінію з дегазації полігону твердих побутових відходів, що передбачає видобуток газу з твердого сміття та його використання для вироблення електроенергії.

Про це повідомляє прес-служба Кам’янець-Подільської міської ради.

Як зазначається, за допомогою даного проекту місто планує виробляти до 4 мільйонів кіловат-годин електроенергії щорічно. При цьому, рівень викидів парникових газів зі сміттєзвалища суттєво скоротиться.

Наразі відбувся запуск першої черги проекту, яка передбачає видобування газу зі сміття з метою виробництва електроенергії.

Друга черга передбачає виробництво метану, який буде заміняти природний газ, а також вуглекислого газу та тепла, які планують використовувати у теплицях. Всі компоненти виготовлятимуть з твердих побутових відходів, що накопичились на сміттєвому полігоні.

«Загалом передбачається в рік отримувати 4 тис. кВт/год електроенергії, 5 тис. кВт/год тепла, зменшити викиди парникових газів на 20 тис. тонн і наповнити бюджет міста на 1,5 млн грн», — повідомляють у прес-службі міськради.

Там також додають, що на реалізацію проекту не витрачали коштів міського бюджету. Перша черга, вартістю 25 мільйонів гривень, профінансована за рахунок коштів американського уряду в рамках проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Нагадаємо, що на початку липня 2018 року у Кам’янці-Подільському відкрили єдину в Україні теплову біоелектростанцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: