У Львові язичники намагалися зірвати похорон бійця

40259628_1093782354113351_1872509026982428672_n
Фото з Fb Ігоря Гавришкевича.

Група агресивно налаштованих молодих людей у неділю, 26 серпня,намагалися зірвати похорон 21-річного бійця Мар’яна Найди та погрожували настоятелю гарнізонного храму УГКЦ Степану Сусу.

Між собою чоловіки говорили про язичництво, РУНвіру та що вікінгів ховали із мечем і сокирою. Усі вони були одягнути у однакові чорні футболки.

Про це у Фейсбуці повідомив колишній директор Музею-заповідника «Личаківський цвинтар» Ігор Гавришкевич, передає РІСУ.

За його словами, конфлікт виник після того, як на цвинтарі після молитви один з молодиків поклав у домовину сокиру і нагадав про традицію спалення.

«Степан Сус намагався все спрямувати у мирне християнське русло і просив не перешкоджати похованню. Мати воїна зовсім розгубилася. Адже за законом «Про поховання та похоронну справу в Україні» за умови відсутності письмового волевиявлення загиблого, обряд його поховання визначають найближчі родичі, тобто присутня мати (чи було її письмове зазначення про зміну ритуалу у заяві на поховання міг би з'ясувати слідчий). Саме про право матері нагадав настоятель храму, але у відповідь від чорномайочників було чути брутальні мати і погрози!!!» – зазначив екс-директор Личаківського цвинтаря.

Після цього втрутилися ветерани-добровольці АТО з вимогою дати поховати за волею матері. Сталася шарпанина, а згодом приїхала поліція. Однак затримувати нападників, як зазначив Ігор Гавришкевич, вона не стала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: