Франція повністю відмовляється від стаціонарних телефонів

68953dfe92b06685985277c5f9e4fe15_XL

Дні традиційного стаціонарного зв’язку у Франції пораховані, повідомив 26 серпня сайт Міжнародного французького радіо з посиланням на заяву найстарішого французького оператора телефонного зв’язку Orange (колишній France Telecom).

Дні традиційного стаціонарного зв’язку у Франції пораховані, повідомив 26 серпня сайт Міжнародного французького радіо з посиланням на заяву найстарішого французького оператора телефонного зв’язку Orange (колишній France Telecom), пише УМ.

«15 листопада 2018 року. Запам’ятайте цю дату. Через 139 років після створення першої телефонної лінії у Франції країна розпочинає скасовувати стандартні стаціонарні телефони», — говориться у повідомленні.

Це означає, що надалі, щоб користуватись стаціонарним міським телефоном, користувачі повинні будуть встановити інтернет-модеми. Бо вже більше не буде можливості підключати телефони до звичайної дротової телефонної мережі.

Починаючи з 15 жовтня, телефонний оператор Orange більше не буде надавати нові абонементи на користування міською телефонною мережею. При переїзді клієнти повинні будуть переходити на зв’язок через інтернет.

У 2023 році Orange поступово розпочне ліквідовувати лінії телефонного зв’язку та обіцяє випустити просте в обслуговуваннi обладнання для найменш «просунутих» у новітніх технологіях людей похилого віку.

Генеральний директор Французької федерації операторів телекомунікації пояснює це тим, що обладнання стаціонарних мереж дуже застаріло.

«Комутатори, випущені сорок років тому, часто виходять iз ладу, а знайти запчастини дуже важко», — говорить він.

«Держава є гарантом цієї послуги, тому в кожного француза є доступ до якісного телефонного зв’язку за розумною ціною. Але для цієї послуги немає потреби використовувати технологію громадських телефонних мереж», — заявила і держсекретар міністерства економіки Дельфін Жені-Стефан.

На цей час iз 20 мільйонів користувачів стаціонарного телефонного зв’язку у Франції лише 9,4 мільйона користуються стаціонарними телефонними лініями.

Після початку стрімкого поширення стільникового зв’язку питання про «смерть» традиційних проводових мереж телефонного зв’язку зависло в повітрі. Франція розпочала вирішувати проблему однією з перших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: