МВС відкрило доступ до реєстру транспортних засобів

1450795452_avto

Машини з реєстрацією можна перевірити за номерами

Міністерство внутрішніх справ опублікувало відомості про транспортні засоби та їх власників. Всього в реєстрі - 8 407 358 машин.

Перш, щоб отримати інформацію про власника машини, був потрібний запит на сайті МВС і проходження ідентифікації. Тепер інформація повністю відкрита. Щоб нею скористатися, досить запустити Opendatabot в месенджері (Facebook, Viber, Telegram, Skype) і ввести дані з номерного знака. Також можна завантажити реєстри за 2013-2017 роки на Порталі відкритих даних.

У число відомостей входять:

  • характеристики машини;
  • дата реєстрації;
  • інші транспортні засоби власника;
  • інші машини, яким за останні 5 років присвоювався цей номерний знак.

Крім цього, Opendatabot проаналізували кількість найпопулярніших моделей за кількістю реєстраційних дій за останні 5 років. Лідирують Daewoo Lanos, Volkswagen Transporter, Renault Kangoo, Chevrolet Aveo і Volkswagen Caddy.

Портал Texty.org.ua створив інтерактивний графік для перегляду реєстраційних відомостей. Можна відфільтрувати автомобілі по областям, типу, марки, кольору та інші характеристики. Там же зазначено, що в 2017 році зареєстрували 64 655 автомобілів 2017 року випуску.

У списку легкових моделей по всій Україні за останні п'ять років лідирують Renault Megane, Volkswagen Passat, Renault Logan, Kia Sportage. Розбивка доступна і по окремих областях.

Відзначається, що МВС здатне поліпшити набір даних, якщо додасть в нього VIN-номера - унікальний ідентифікатор машини.

У ньому 17 символів, він повідомляє про виробника, характеристиках, рік випуску транспортного засобу, знаходженні в розшуку і так далі. Це особливо актуально перед покупкою вживаних машин. VIN-номер записується до реєстру при реєстрації. Зараз платні послуги з перевірки VIN-кодів надають сторонні сервіси. Вони не розкривають, якими базами даних користуються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: